Heade tavade kokkulepe

2014. aastal tõi hoolivus veeõnnetuste vähendamise vastu kokku Eesti suviste suurürituste korraldajad, kes ühiselt koos Päästeametiga allkirjastasid hea tava koostööleppe. Kõik osapooled allkirjastasid leppes soovituslikud punktid, mis ei ole täna seadusega ürituste korralduses nõutud, aga mille võimaldamine aitab külastajate turvalisust tõsta ja õnnetusi ennetada. Näiteks alkomeetri kasutamise võimaldamine soovijatele, vetelpäästeteenuse korraldamine, alkoholi mittemüümine tugevas joobes inimestele.

Hea tava leppega ühinesid Pühajärve Jaanituli, Viru Folk, The WATERGATE Water Festival, Surfilaager, Tallinna Merepäevad, Saaremaa Rannapidu, Mändjala Jaanituli, Summerjam Festival ja Kloogaranna Festival.

 

Päästeameti ja Eesti suurürituste hea tahte leppe allkirjastamine