Mootorsõiduk

Jääle sõites tuleb jälgida kaldal olevaid liiklusmärke. Sisse ja läbisõidu keelumärk ei muutu jää tulekuga kehtetuks. Vali oludele vastav sõidukiirus.

Jääl liikudes sõida lahtise turvavööga, ole kindel, et uksed avanevad hõlpsalt ja autos olevad esemed ei takistaks kiiret väljumist autost.

Ära tee tarbetuid järske manöövreid. Ära pidurda ega kiirenda järsult. Kahtlastele kohtadele lähenedes kontrolli eelnevalt, kas antud kohta on turvaline läbida. Jäta masin kahtlasest kohast piisavalt kaugele. Ära pargi sõidukeid troppi. Kolonnis liigu ühtlaselt, anna peatumisest teistele varakult märku.

Võta kaasa laetud mobiiltelefon, GPS või kompass. Paha ei tee lumelabidas ja puksiirköis pagasnikus. Kontrolli kas telefonis on olemas vajalikud telefoninumbrid. Peipsil ära unusta ennast ja kaasas olevaid sõpru järvele ja õhtul maha registreerida. Varu veidi aega, esmasel minekul küsitakse kõikide minejate nime ja sünnikuupäeva, helistajalt ka isikukoodi.